måndag 22 februari 2016

Tematrio - Hyllvärmare

Den här veckans tematrio handlar om hyllvärmare, och Lyran uppmanar oss att berätta om tre böcker som vi äntligen sett till att läsa eller som vi borde läsa snart.

På den fronten har jag faktiskt varit ganska duktig på sistone; mina tre senast lästa böcker var alla sådana som stått i hyllan sedan 2014. Dock har jag ju nyss recenserat dem (här, här och här) så det känns lite onödigt att prata om dem igen. 

Därför kommer här istället ytterligare tre böcker som stått olästa länge:Fågelmannen av Mo Hayder har stått i min bokhylla sedan i juni 2015, vilket ju inte är jättelänge egentligen, men jag har ändå lite dåligt samvete för att jag inte har läst den än. Jag fick den nämligen i födelsedagspresent av en vän/kollega, och jag tycker ju att den verkar riktigt bra och har hört bra saker om den, så jag ska nog försöka ta tag i den snart.

Bröderna Sisters av Patrick DeWitt hade jag på min önskelista ganska länge (fast det engelska originalet med den av naturliga skäl mycket roligare titeln The Sisters Brothers), och när den sedan dök upp på svenska på bokrean förra året så kunde jag inte låta bli. Det kanske börjar bli dags att läsa den nu då.
Våren 2014 köpte jag Proxy av Alex London. Det är den första delen i en dystopisk science fiction-serie med en HBTQ-person i huvudrollen, så logiken säger att det borde vara min grej. Jag är till och med så säker på att jag kommer att gilla den att jag redan har köpt uppföljaren, Guardian. Men har jag läst dem? Nej.

9 kommentarer:

 1. Fågelmannen var riktigt bra!

  SvaraRadera
 2. Fågelmannen var på gränsen till vad jag stod ut med. The Sisters Brothers låter verkligen kul och Proxy blev jag nyfiken på

  SvaraRadera
 3. Det är ju det där med tid också, att böcker inte genast blir lästa betyder ju inte att en inte vill läsa dem!

  SvaraRadera
 4. Jag har tre böcker av Mo Hayder stående olästa. Fattar inte varför jag inte ger mig på en av dem :)

  SvaraRadera
 5. Nyfiken på Proxy och Bröderna Sisters.
  Intressant trio, tack!

  SvaraRadera
 6. Har hört talas om dessa böckerna men inte läst dem.

  SvaraRadera
 7. Totalt okända böcker för mig detta.

  SvaraRadera
 8. Fågelmannen känner jag igen, de andra är nya. Tack för tips! :)

  SvaraRadera