fredag 31 januari 2020

Fem en fredag v. 5

Veckans tema för Fem en fredag är Skräp.

Vad är något du av misstag kastat bort?
Det har nog hänt att en och annan räkning av misstag har åkt med reklamen i soporna.

Hur ser din mejlkorg ut?
Jag står inte ut med att ha en massa olästa mail, så jag öppnar dem så fort de kommer in och raderar då genast de som inte är viktiga. Däremot är jag dålig på att gå tillbaka och rensa, så sådant som bara är relevant ett kort tag blir för det mesta kvar.

Vad behåller du som andra ser som skräp?
Jag behåller gärna sådant som har ett fint mönster, t.ex. påsar i både plast och papper, omslagspapper, oanvända servetter och random små pappersbitar, eftersom jag tänker att jag kan använda dem till någonting som sedan naturligtvis aldrig blir av. Även små kartonger brukar bli kvar, för de är ju så himla praktiska (om man använder dem vill säga, vilket jag nästan aldrig gör).

Hur noggrann är du med din källsortering?
Tyvärr inte alls. I mitt bostadsområde finns ingen källsortering, bara en stor sopcontainer där man förväntas slänga allt. Alternativet är väl att källsortera själv inomhus och sedan åka direkt till sopstationen, men dels har jag inte plats för det i min lägenhet, dels har jag ingen bil. Jag pantar flaskor och burkar, but that's it.

Hur skräpigt är det i din omgivning?
Jag är sämst på att städa. Sämst. Det är som att jag liksom inte ens ser stöket förrän det blir överväldigande, och då får jag panik och storstädar. Så det är liksom antingen eller hemma hos mig; antingen är det nystädat eller så är det kaos (och jag kan väl erkänna att kaoset är vanligare).

5 kommentarer:

 1. Just det ja....papper och små kartonger brukade jag spara förr, nu slänger jag allt! Och förbannar mig själv för att jag gjort det! Jaja..... ;)

  SvaraRadera
 2. Jag sparar definitivt på vackert presentpapper, snören och kartonger. Vilket leder till att jag ibland blir skrattad åt, men det kan jag stå ut med. Källsorteringen borde ni ta tag i, varför har inte ni återvinningsstation i närheten som vi andra?

  SvaraRadera
 3. städning är inte min favoritsysselsättning heller. tolererar en hel del oreda. men - jag brukar hitta i röran.

  SvaraRadera
 4. jag kollar posten noggrant, inte så mycket längre, sagt till Skatteverket att vi inte vill ha direkreklam.

  SvaraRadera
 5. Omslagspapper och små kartonger har man väl alltid användning för - så det är absolut inte skräp.…. *fniss*
  KRAM/Susie

  SvaraRadera