fredag 1 april 2022

Fem en fredag v. 13

Hej, och glad första april! Tiden går fort; nu är det bara två veckor till påsk, och för mig är det mindre än 40 arbetsdagar kvar till sommarlovet. Om jag har börjat räkna ner? Kanske det.

Eftersom det är fredag är det dags för en ny Fem en fredag, och dagen till ära är temat just April.

Är du lättlurad?
Nej, det skulle jag inte säga. Som lärare får man liksom lära sig ganska snabbt att inte gå på vad som helst. Nog har jag blivit lurad någon gång, men för det mesta dubbelkollar jag sånt jag får höra.

Att lura eller bli lurad?
Helst ingetdera! Jag tycker nästan aldrig sånt är roligt, faktiskt. Den enda sortens aprilskämt som jag uppskattar är sådana som uppenbart är skämt redan från början, så att ingen faktiskt blir lurad på riktigt. Bästa jag sett hittills idag är Pågen Gifflar som påstår att deras nya giffelpåsar öppnas med ansiktsigenkänning så att ingen kan sno ens gifflar. Sånt tycker jag är kul!

Vad ser du fram emot med april?
Påsklovet! Vi brukar inte fira särskilt mycket och vi har redan meddelat släkten att vi inte kommer i år, men det ska bli väldigt skönt att vara ledig. Det är ju inte länge sedan det var sportlov, men den här tiden på året är så otroligt slitig så all ledighet man kan få behövs verkligen.

Odlar du till sommaren?
Nej, ingenting faktiskt. De enda växter jag någonsin har lyckats hålla liv i är orkidéer, så något annat bryr jag mig inte om att ens försöka med längre.

Är du beredd på aprilväder?
Jadå! Vi fick en omgång snö i veckan som inte låg kvar över natten ens, och det är verkligen upp och ner med temperaturen hela tiden. Vi ska ha aktivitetsdag på jobbet på skärtorsdagen och de påstår att vi kommer kunna åka slalom då, men det känns tveksamt tycker jag.

11 kommentarer:

 1. Skämtet med gifflarna var roligt!

  SvaraRadera
 2. Säger som Robert: ansiktsigenkänning på giffelpåsen var fyndigt!!!

  SvaraRadera
 3. 40 dagar lät ju för bra för att vara sant för min del så jag räknade och jag har 63 dagar kvar till semestern. Men det är ju ändå hanterbart, det är gott om lediga dagar på vägen så här på våren :)

  SvaraRadera
 4. ärinte heller mycket för skämt av det här slaget. men giffelskämtet var roligt. vi hade lite snö i torsdags men det försvann genast

  SvaraRadera
 5. Oj så kul! Ansiktsigenkänning på giffelpåsarna, så ska ett bra aprilskämt vara.

  SvaraRadera
 6. Jag gillar skämt men det får aldrig vara på någons bekostnad och jag tycker det tenderar att bli mer och mer så - nu senast på Oscarsgalan.
  Men skämtet om giffelpåsarna som öppnas med ansiktsigenkänning var lysande.

  SvaraRadera
 7. Många aprilskämt brukar vara så dåliga så det blir bara dumt. Cch då är det ju inte kul eller värt det... men humor är ju väldigt olika.

  SvaraRadera
 8. Håller helt med dig, om ett skämt ska vara roligt så ska det vara just sånt som det här med gifflarna - så uppenbart att det är ett skämt, med glimten i ögat.
  Ha en fin helg.

  SvaraRadera
 9. Ansiktsigenkänning, haha! Dråpligt! Jag odlar inte ens orkideer, förut hade jag både "riktiga" och "fusk" och ingen såg någon skillnad!

  SvaraRadera
 10. Giffelskämtet var bra! Ni som jobbar i skolan behöver verkligen er ledighet. Speciellt på vårterminen som är längre och dessutom innebär betygsättning för många lärare. Nu ser vi fram emot vår och påsk och hönor och godis! Ha det bra!

  SvaraRadera