söndag 17 november 2019

En smakebit på søndag - The Wrong Side of Right

Den här veckan är det bloggen Betraktninger som står värd för En smakebit på søndag. Poängen är att man ska bjuda på ett utdrag ur den bok man läser för tillfället.

Förra söndagen tipsade jag om Red, White & Royal Blue av Casey McQuiston, och jag läste sedan ut den nu i veckan. Den var väl värd hypen, och jag tror faktiskt att det är den bästa boken jag har läst i år. Efteråt fick jag lite av en bokbaksmälla; jag hade svårt att släppa den och visste inte riktigt vad jag skulle ta mig an härnäst. Till slut fick det bli en bok på lite samma tema, nämligen The Wrong Side of Right av Jenn Marie Thorne.

Boken handlar om tonåriga Kate Quinn, som bor med sin morbror och moster efter att hennes mamma dött i en bilolycka. Sin pappa har hon aldrig känt, och hon utgår från att han också är död eftersom mamman aldrig velat prata om honom. Men så uppdagas det plötsligt att hennes pappa i själva verket är senator Mark Cooper, Republikanernas presidentkandidat. Med bara månader kvar till valet bestäms det att Kate ska visas upp för allmänheten som en självklar del av en familj som hon aldrig har känt, allt för att försöka vända skandalen till något positivt.

"Are you happy?" My hand closed tight around the chain.
    He turned back, confused by my question. It was an important one, so I asked again, louder.
    "Are you happy to find out about me? Is this good news?"
    I knew how desperate my face must look, but I couldn't wipe it clear.
    He grinned. It slumped at the corners and then fell off his face until he was blinking down at his shoes. "It is good news. Of course." He spoke like he was searching for words out of a grab bag. "But it's... a difficult time to find out such good news."
    Suddenly, I saw him. He looked exhausted and sad, and just for one second, when he glanced up at me, hopeful. But then the smile came back, and it was like he was in 2-D on my TV screen, saying "A New Day for America!"
    I recognized that smile, and not just from campaign ads. It was my stock smile. The one I'd worn all year.

13 kommentarer:

 1. Jeg tror jeg slo opp Red, White & Royal blue sist søndag. den hørtes interessant ut, men jeg er ikke helt sikker på om den er i min smak. Men når du nå skriver at det er den beste boken du har lest i år, så må jeg kanskje se på den likevel :-)
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 2. Usch, vilken hemsk sak att få dumpad i knät. Och då menar jag Kate som plötsligt får veta att hon har en pappa. Om pappa vetat att han har Kate vet jag ju inte...

  SvaraRadera
 3. Hm, låter lite sådär. Blir spännande att se vad du tycker sen.

  SvaraRadera
 4. Tack för smakbiten! Låter som en knepig situation.

  SvaraRadera
 5. Som om det inte räckte att man inte visste om att ens pappa lever, så är han dessutom en riktig höjdare...mitt i ett politiskt maktspel och knappast redo för att lära känna en ny familjemedlem. Spännande, tack för smakbit, trevlig söndag

  SvaraRadera
 6. Tack för smakbiten. Den verkar bra. Trevlig söndag.

  SvaraRadera
 7. Hoppas du gillar den här åtminstone lite, det är svårt ibland att veta vad som ska bli nästa bok, speciellt efter en bra bok!

  SvaraRadera
 8. Kan vara tufft med bokbaksmälla efter en superbra bok,hoppas det går bra med den du nu läser.Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 9. Vissa böcker kan vara väldigt svåra att läppa. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 10. en dramatisk situation som kräver stor grannlagenhet från båda hållen. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 11. Läcker titel och läckert omslag!

  SvaraRadera
 12. Låter som en bra bok. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 13. Tack för smakbiten. Blir nyfiken på boken. Förra veckans bok (som du gav smakbit från) står på min önskelista!

  SvaraRadera