tisdag 19 november 2019

Tisdagstrio: Först i serien


Temat för veckans tisdagstrio är "Först i serien" och jag har valt en barnbok, en fantasybok och en deckare. Gemensamt för dem alla: jag har inte läst hela serien.

Molly Moons fantastiska bok om hypnos av Georgia Byng
Molly Moon är 10 år gammal och bor på ett fruktansvärt barnhem där ingen tycker om henne. På biblioteket hittar Molly en bok om hypnos, och hon inser snart att hon har en naturlig fallenhet för det. Med hjälp av boken börjar hon hypnotisera sig till en bättre tillvaro. Molly Moon är en av mina gamla favoriter, och jag har läst de två första böckerna i serien många gånger (nummer två heter Molly Moon stannar tiden), men de resterande fyra har jag inte läst. Vid det här laget skulle jag nog inte uppskatta dem så som det är tänkt, så jag låter nog hellre bli.

The Kiss of Deception av Mary E. Pearson
Detta är den första delen i serien The Remnant Chronicles och handlar om prinsessan Lia, som rymmer hemifrån hellre än att giftas bort till en prins hon aldrig träffat. Hon slår sig ner i en liten avlägsen by där hon får arbete på ett värdshus, och bekantar sig med två unga män som anländer till byn. Vad Lia inte vet är att den ene mannen är den prins hon skulle ha gift sig med, och den andre är en lönnmördare som har fått uppdraget att döda henne. Jag läser väldigt sällan fantasy, men denna tyckte jag mycket om när jag läste den för några år sedan. Tyvärr har jag inte kommit mig för att läsa de två uppföljarna.

Perfect Remains av Helen Fields
Detta är den första delen i serien om Luc Callanach, en fransk polis som gjort karriär inom Interpol, men som nyligen flyttat till Skottland efter en svår personlig kris. Knappt har han hunnit börja sitt nya arbete som Detective Inspector hos Edinburgh-polisen, förrän en kvinna hittas mördad och svårt bränd. Polisen lyckas dock identifiera henne med hjälp av en oskadd tand, något som de inte inser är högst avsiktligt från mördarens håll. Jag har läst de tre första böckerna i serien om D.I. Callanach (av hittills fem), och egentligen tyckte jag nog att nummer två, Perfect Prey, var den bästa, men denna första är också mycket läsvärd.

14 kommentarer:

 1. Byngs bok blir jag lite nyfiken på, Bridget Jones av Fielding är jag bekant med, fina.

  SvaraRadera
 2. Har inte läst någon av de serierna. Tack för tips!

  SvaraRadera
 3. Molly Moon låter som en bok som många barn skulle älska. Det finns ju andra kända exempel där ett barn får möjligheten att komma till en ny, fantastisk värld. Harry Potter, Mio min Mio, Bröderna Lejonhjärta...

  SvaraRadera
 4. De här känner jag faktiskt inte ens till. Den sista där låter ju intressant.

  SvaraRadera
 5. Det här är tre serier som jag inte läst. Tack för tipsen.

  SvaraRadera
 6. Jag har inte läst någon av dem så tack för tips! :)

  SvaraRadera
 7. Nya serier för mig. Tack för tipsen.

  SvaraRadera
 8. tre serier jag inte läst och knappast kände till

  SvaraRadera
 9. Spännande - har inte läst någon av dem, och jag tror bara det är Helen Fields jag känner igen.

  SvaraRadera
 10. Antecknar serie som utspelar sig i Skottland, sånt gillar jag. Tack för tipset!

  SvaraRadera
 11. Har inte läst någon från din trio. Tack för tipsen!

  SvaraRadera
 12. Oj då, känner inte till någon

  SvaraRadera
 13. Jag har inte läst någon av dina, men känner så klart igen Molly Moon. Pearson låter väldigt intressant!

  SvaraRadera
 14. Molly Moon känner jag faktiskt inte till. Tack för dina tips!

  SvaraRadera