söndag 29 december 2019

En smakebit på søndag - Check, Please! #Hockey

37534577Den här veckan är det bloggen Betraktninger som står värd för En smakebit på søndag. Poängen är att man ska bjuda på ett utdrag ur den bok man läser för tillfället.

Jag kände mig så oändligt less efter att jag äntligen hade tragglat mig igenom Död mans fotspår (mer om det här), så det stod liksom helt still när jag skulle försöka välja nästa bok att läsa. Jag skrev ett lite klagande inlägg om det i en av mina Facebook-grupper, och en person föreslog att jag skulle läsa om en bok jag redan läst. Hon menade att då vet jag åtminstone redan i förväg att det blir en trevlig läsupplevelse. Låt mig säga att denna människa är ett geni.

Så nu håller jag på att läsa om Check, Please! #Hockey av Ngozi Ukazu. Jag tipsade om den nyligen i en tisdagstrio, men här kommer det igen för den som missade det inlägget. Check, Please! är en mycket populär webcomic som sedermera publicerats i bokform, och den här första boken, #Hockey utgör den första halvan av serien. Serien handlar om Eric Bittle, hockeyspelare, konståkare och pajfantast som flyttar från Georgia till Massachusetts för att gå på college, och även spela i sin nya skolas hockeylag. Vi får naturligtvis även bekanta oss med resten av laget, som alla är mer eller mindre udda typer.

Det är svårt att citera en bok där bilderna är minst lika viktiga som texten, så jag har istället valt att klippa in en kort sekvens från serien. Bilderna tillhör naturligtvis inte mig, utan Ngozi Ukazu.


14 kommentarer:

 1. Det är länge sedan jag läste om en bok faktiskt, men jag dottern gör precis så där. Läser om en bok för att bli på gott humör.

  SvaraRadera
 2. Det verkar ju vara en bok som gjord för att bli på bra humör också! Det uppstod (jul)skinkpaj i mitt kök i förrgår..

  SvaraRadera
 3. Tack för den annorlunda smakbiten! Här blir det paj på överbliven "julskinka" av kalkon samt julgräddost idag. :)

  SvaraRadera
 4. Det blir sällan omläsning av böcker för mig. Tack för den annorlunda smakbiten!

  SvaraRadera
 5. Härligt med en paj som omväxling till ketchupen :)

  SvaraRadera
 6. Jag har nog inte läst om en bok sedan i tonåren. Det finns ju så många olästa jag vill läsa för första gången :)

  SvaraRadera
 7. Jag läser inte om böcker så ofta men det händer att jag gör det. Ser ut att vara en kul bok du läser om. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 8. serieböcker är för mig en ganska okänd värld. Inte ens som barn läste jag serier särskilt ofta, inte ens Kalle Anka. En ny utmaning kanske...tack för annorlunda smakbit!

  SvaraRadera
 9. Det var längesen jag läste om en bok. När jag var yngre och älskade hästböcker så kunde jag läsa några favoriter där om och om igen. Och så Tvillingarna förstås, speciellt de böckerna där kärleken spirade. Nu för tiden unnar jag mig aldrig den lyxen. Finns för många olästa böcker som väntar på mig. Tack för smakbiten. Jag gillar tecknarstilen.

  SvaraRadera
 10. Det låter som att en omläsning fick dig på bättre humör och väckte läslusten! Jag brukar inte traggla mig igenom böcker...

  SvaraRadera
 11. Läser alldeles för sällan seriealbum. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 12. den boken ska jag se om jag kan hitta åt vår nyblivne djurgårdare, 6 år. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 13. Tack för smakbiten! Har sett den hos några booktubers! Jag brukar läsa om någon gammal favorit när jag tappat läslusten.

  SvaraRadera