fredag 13 december 2019

Fem en fredag v. 50

Glad lucia! Ska ni se något luciatåg idag?

Veckans tema på Fem en fredag är Häng.

Vart skulle du kunna gå där alla visste ditt namn?
Definitvt på jobbet. Jag undervisar hälften av eleverna på högstadiet, och de flesta andra vet nog också vem jag är.

Vart går du för att vara runt folk utan att behöva prata eller bli igenkänd?
Staden där jag bor är så pass liten att man "riskerar" att stöta på folk man känner nästan överallt. Så jag måste nog lämna stan i så fall.

Vart kan du gå för att känna dig hemma, utan att det är ditt eget hem?
Till mamma. Jag har aldrig bott där mamma bor nu, men jag är där så ofta att jag känner mig i princip lika hemma där som i mitt eget hem.

Vart äter du mat när plånboken är tunn?
Hemma. Det är ju nästan alltid billigare att laga mat själv än att äta ute.

Vad är ett känt ställe du önskar fanns i närheten av dig?
"Känt" vet jag inte om man kan kalla det, men ett ordentligt köpcenter. Närmaste för mig är Birsta i Sundsvall och det ligger ändå så pass långt bort att det blir ett heldagsprojekt att åka dit. Man måste planera noga i förväg vad man ska ha och tänka efter så att inget blir bortglömt, och innan man är klar och kan åka hem är man helt slut. Ibland önskar jag att det låg så pass nära att man bara kunde svänga in i förbifarten om det var något man skulle ha.

6 kommentarer:

 1. Laga mat hemma, är väl ändå bäst, tycker då jag, som gjort det även på den tid jag jobbade. Det tar emot att lägga dyra pengar på matställen om jag har tiden att fixa själv.
  Trevlig Lucia!

  SvaraRadera
 2. Håller med om det där med laga mat hemma; Både godast, billigast och dessutom vet man vad det är man får i sig.....
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
 3. Birsta för dig är som Avion för mig, långt bort och noggrann planering av inköp, dessutom enda gången jag äter ute annars skulle jag svälta ihjäl! :D

  SvaraRadera
 4. Ja jobbar man på en skola då är man nog känd både där och bland elever och deras föräldrar. Köpcenter är inget för mig, jag brukar bli trött efter en halvtimme på en dylik, närmaste för mig är Kupolen i borlänge ca 11 mil bort Ha en skön Lucia-afton

  SvaraRadera
 5. På den tiden jag jobbade som lärare visste också alla elever, lärare och skolpersonal vem jag var. Nu är det så längesen jag gick i pension så det finns inga elever längre på den skolan som känner igen mig. Utom grannbarnen förstås. Skulle också önska att jag hade en affär närmare där vi bor. Vi får åka en mil bara för att köpa lite mjölk. Så vi får, precis som du, planera våra inköp ordentligt.
  Ingrid som önskar dig en skön tredje advent.

  SvaraRadera
 6. mammas hem är ju ofta en tillflyktsort. hemmamaten brukar åtminstone bli billigare om än inte alltid godare när en inte är så duktig i köket

  SvaraRadera