tisdag 3 december 2019

Tisdagstrio: Hej, mitt vinterland!


Temat för veckans tisdagstrio är "Hej, mitt vinterland!", och för mig var det faktiskt inte helt lätt att hitta vintriga böcker.

My Sister's Grave av Robert Dugoni
My Sister's Grave var en av de böcker som jag läste och recenserade nu i november. Det är den första boken i serien om Tracy Crosswhite, vars lillasyster Sarah försvann för tjugo år sedan. Tracy har aldrig trott på att den man som dömdes för mordet på Sarah var den skyldige, och när Sarahs kropp plötsligt återfinns tyder omständigheter på fyndplatsen på att Tracy kan ha haft rätt hela tiden. Boken är egentligen inte särskilt vintrig, men en viktig del av berättelsen utspelar sig faktiskt under en fruktansvärd snöstorm så jag tycker nog att det räknas.

Check, Please! Book 1: #Hockey av Ngozi Ukazu
Check, Please! är en webcomic som sedermera publicerats i bokform. Den här första boken, #Hockey utgör den första halvan av serien, och den andra halvan heter Sticks and Scones och kommer ut till våren men finns redan nu att läsa gratis online.
Serien handlar om Eric Bittle, aka Bitty, hockeyspelare, konståkare och pajfantast som flyttar från Georgia till Massachusetts för att gå på college, och även spela i sin nya skolas hockeylag. Vi får naturligtvis även bekanta oss med resten av laget, som alla är mer eller mindre udda typer, och lagets gemensamma hus som de kallar för The Haus.

Snow Blind av P.J. Tracy
Snow Blind är den fjärde boken i serien om mjukvaruföretaget Monkeewrench, som hjälper poliserna Leo Magozzi och Gino Rolseth att lösa olika brott. Jag har läst de sex första böckerna i serien (det finns tio hittills men jag kom av mig lite) och jag gillar serien skarpt. I den här fjärde boken är det vinter i Minneapolis, och i en park hålls en snögubbetävling. Mitt bland alla barns kreationer görs dock en fasansfull upptäckt: två döda poliser som gömts i snögubbar. Längre norrut görs en liknande upptäckt, och mitt under den värsta snöstormen på åratal måste Magozzi och Rolseth försöka lista ut hur de två brotten hänger ihop.

13 kommentarer:

 1. Jag känner inte till de här böckerna, men det kanske inte är så konstigt eftersom jag aldrig brukar läsa böcker på engelska ;)

  SvaraRadera
 2. Oj, de var nya för mig alla tre!

  SvaraRadera
 3. Okända böcker för mig och jag säger som Robert W :)

  SvaraRadera
 4. Idel vintriga böcker som jag inte har läst. Tack för tipsen!

  SvaraRadera
 5. Helt okända böcker för mig, tack för tipsen!

  SvaraRadera
 6. Tack för tipsen. Kände inte till någon av böckerna.

  SvaraRadera
 7. Det här var helt nya böcker för mig. Tack för tips!

  SvaraRadera
 8. Tack för tipsen. Blev sugen på att läsa dem!

  SvaraRadera
 9. det verkar vara tre väldigt speciella böcker. inte en enda av dem kände jag till

  SvaraRadera
 10. Det låter som tre bra böcker!

  SvaraRadera
 11. Ishockey känns ju vintrigt! Tack för dina tips!

  SvaraRadera
 12. Känner inte till de här böckerna. Tack för tips!

  SvaraRadera