tisdag 24 november 2015

Tematrio - Anna, Karin, Elisabeth

Veckans tematrio handlar om böcker/texter vars huvudperson eller författare heter Anna, Karin eller Elisabeth. En riktigt svår men kul utmaning, tyckte jag!


Först ut blir Fair Game av Elizabeth Young. Det handlar om Harriet, som träffar en man som heter John och verkligen tycker om honom. Kruxet är bara att hon har sett honom på stan precis innan tillsammans med Nina, Harriets glamorösa gamla skolkamrat som aldrig var särskilt snäll mot henne. Det är väl inget mästerverk precis, men ändå en rätt trevlig kärleksroman.

Code Name Verity av Elizabeth Wein (Kodnamn Verity på svenska) utspelar sig under andra världskriget, och handlar om de bästa väninnorna Maddie och Queenie. Det är en sådan bok där en inte vågar berätta nästan någonting om handling för allting är spoilers, men den är otroligt bra.
På nummer tre fuskar jag lite och väljer en Anne istället för Anna, men det får gå. Prisoner of Night and Fog av Anne Blankman utspelar sig i Tyskland under tidigt 1930-tal, och handlar om Gretchen. Hon upptäcker att hennes käre farbror Adolf (Hitler, alltså) kanske inte är så snäll som han alltid verkat, och börjar med hjälp av den judiske journalisten Daniel nysta i vad som egentligen hände när hennes pappa dog. Intressant också att många av bokens “karaktärer” är personer som faktiskt fanns i Hitlers umgängeskrets innan han kom till makten.

10 kommentarer:

 1. Har inte läst någon av de här böckerna. Tack för tips!

  SvaraRadera
 2. intressant trio. känner inte till någon av dem

  SvaraRadera
 3. Code Name Verity har jag läst, var lite tveksam i början, men den lossnade för mig när hon bytte berättarperspektivet.

  SvaraRadera
 4. Okända för mig, men det verkar vara en intressant trio.

  SvaraRadera
 5. Kodnamn Verity ja, den står här oläst i hyllan, som ett dåligt samvete.

  SvaraRadera
 6. Det var spännande tips, jag hade inte läst någon av de här!

  SvaraRadera
 7. Wein låter spännande (och lite läskig)

  SvaraRadera
 8. Intressant, inte läst någon av dessa. Tack för tips! :)

  SvaraRadera
 9. Har inte läst någon ur din trio.

  SvaraRadera
 10. Spännande, inte läst någon, tack för tips! :)

  SvaraRadera