måndag 30 november 2015

Tematrio - Kanada

Läsmässigt har den senaste veckan varit totalt värdelös. Jag har haft mycket att göra hemma och dessutom känt mig underligt rastlös, samtidigt som vi går vi igenom en rätt tuff period rent socialt på jobbet just nu, för att inte tala om att det är betygssättning om två veckor och jag har totalångest över det. Allt detta har gjort att jag den senaste veckan i princip inte läst eller bloggat någonting, och fortfarande håller på med All the Rage fast jag tycker att den är så himla bra och i normala fall vore färdig med den för länge sedan. 

Men en tematrio blir det i alla fall, och veckans ämne är Kanada. Jösses vad svårt! Jag fick fundera ordentligt, och ändå blev det bara en bok.
Först ut är lite förutsägbart Anne på Grönkulla av Lucy Maud Montgomery. Jag läste hela serien när jag var i tolvårsåldern, och älskade den. Jag har väl tänkt att läsa om den någon gång, men det har liksom inte blivit av än.

Nummer två blir en tv-serie, nämligen Orphan Black. Det är en sci fi-serie som utspelar sig i Toronto och handlar om föräldralösa Sarah, som upptäcker att hon är en av ett stort antal kloner. En av de saker som gör serien så bra är att Tatiana Maslany, som spelar Sarah och de andra klonerna, är så otroligt bra att en stundtals liksom glömmer bort att karaktärerna alla spelas av samma person.
Nummer tre blir ännu en tv-serie: Whose Line Is It Anyway?, som egentligen endast på ett ganska långsökt sätt har med Kanada att göra. WLIIA är en form av gameshow som går ut på att fyra deltagare spelar improvisationsteater inför publik. Serien i sig är amerikansk (med en brittisk förlaga), men Colin Mochrie som är en av de mest populära deltagarna kommer från Kanada, och de andra deltagarna hånar honom ofta för det. Här är ett klipp från serien.

10 kommentarer:

 1. känner inte till TV - serierna

  SvaraRadera
 2. Anne på Grönkulla finns i min trio också, tv-serierna känner jag inte till.

  SvaraRadera
 3. Jag fastnade aldrig för Anne på Grönkulla, jag minns bara inte riktigt varför (eller ens vad de handlade om). Jag var nog mer av en Fem-läsare och inte särskilt flickig heller.

  SvaraRadera
 4. Orphan Black har jag hört talas om och varit lite sugen på. Nu blev jag ännu mer nyfiken på den :)

  SvaraRadera
 5. TV-serierna kände jag inte alls till, men scifi-serien verkar ju spännande. :)

  SvaraRadera
 6. Idén till orphan Black låter ju spännade.

  SvaraRadera
 7. Anne på Grönkulla läste man ju som barn. Kikar mycket på tv-serier, men har faktiskt inte sett de två som du nämner. Orphan Black är jag faktiskt lite nyfiken på.

  SvaraRadera
 8. Jag har läst några av Grönkulla-böckerna, men har funderat på att läsa hela serien :)

  SvaraRadera
 9. Jaaa, Whose line is it anyway är ju sjukt kul!

  SvaraRadera