tisdag 10 november 2015

Tematrio - Syskon


Veckans tematrio handlar om syskon. Det var faktiskt svårare än jag hade väntat mig. Jag har tydligen läst otroligt många böcker om ensambarn, men till slut lyckades jag ändå hitta tre böcker där relationen mellan syskon finns med, om än bara som ett sidospår.


A Little Love Song av Michelle Magorian handlar om systrarna Rose och Diana som tillbringar sommaren och hösten 1943 på den engelska landsbygden. Det är Rose som är huvudpersonen och boken handlar i första hand om henne, men den något komplicerade relationen till storasystern får ett ganska stort utrymme. Know Not Why av Hannah Johnson handlar om 22-årige Howie som skaffar jobb i en pysselaffär i syfte att träffa tjejer, men istället råkar förälska sig i sin chef, Arthur. Howie har även en tvillingbror som heter Dennis. Bröderna har alltid haft svårt att relatera till varandra, och har inte alls det där nära förhållandet som de flesta tänker sig att tvillingar har. 
My Life Next Door av Huntley Fitzpatrick handlar om Samantha Reed och Jase Garrett, jämnåriga grannar som en kväll börjar prata med varandra och så småningom blir ett par. När de börjar umgås lär Samantha även känna Jases sju(!) syskon: Joel, Alice, Andy, Duff, Harry, George och Patsy. Det är en fantastiskt rolig syskonskara, speciellt fyraårige George som jag gillar lite extra.

5 kommentarer:

 1. Har inte läst någon av böckerna i din trio. Tack för tips!

  SvaraRadera
 2. Känner inte till någon av böckerna i din trio. Spännande!

  SvaraRadera
 3. Tre helt okända böcker för mig - så tack för tips! :)

  SvaraRadera
 4. Tre helt nya titlar för mig! Spännande och tack för tipsen!

  SvaraRadera
 5. Har inte läst någon av dina titlar.

  SvaraRadera